OMGEVING WINTERSWIJK IN DE ACHTERHOEK

Leuk om te weten is dat De Scharrelhof direct aan het veel gelopen en besproken Scholtepad ligt. Zeker een bezoekje waard zijn: de adembenemend mooie tuinen van Rosenhaege, met Keltisch koffiehuis voor een heerlijke kop koffie, Villa Mondriaan en de vele koren- en watermolens.

 Of u nu op zoek bent naar rust of juist uit bent op meer avontuur, Winterswijk en omgeving heeft voor iedereen iets te bieden. Er zijn vele fraaie wandel- en fietsroutes en koetsier- en ruiterpaden door ons Nationaal Landschap, of wat dacht u van survival of waterfietsen?

Rosenhaege

Wanneer u bij ons te gast bent, en liefhebber van het Engelse Countrylife, kunt u volop uw hart ophalen bij het op steenworp afstand liggende Rosenhaege. Voor meer informatie: www.rosenhaege.nl

Likeurstokerij ‘Het Laatste Woord’

Op locatie van Restaurant De Woord is ook een likeurstokerij gevestigd. ‘Het laatste Woord’ is een kleine ambachtelijke stokerij, waar we vanuit liefde en passie onze likeuren stoken. ‘Het laatste Woord’ verwijst naar het gebruik van likeur als afsluiter van bijvoorbeeld een heerlijk diner, en natuurlijk naar voormalig boerderij ‘De Woord’, van waaruit onze likeuren gestookt worden.

Wilt u meer informatie of wilt u zelf onze likeuren eens proeven?
Neem vrijblijvend contact met ons op: tel. 0543-513135,
info@hetlaatstewoord.nu

Boerderijrestaurant De Woord

Boerderij de Woord, of zoals een Achterhoeker zegt: ‘Woordman’, was een kleine Saksische boerderij met slechts enkele koeien, een paard en een klompenmakerij. De toenmalige eigenaar (begin 1900) bouwde een zijstukje aan de boerderij om daar een borrel te kunnen schenken. Op dat moment ontstaat het begin van een lange horecageschiedenis die resulteert in boerderij-restaurant de Woord.

Het restaurant van De Woord bevindt zich op de deel, waar 30 jaar geleden de koeien nog stonden. Nu kunt u er sfeervol dineren onder het gebint van enkele eeuwen oud, of lunchen in de ‘Olde Kökkene’. Naast de meer ‘traditionele’ menu’s wordt er bij De Woord ruim aandacht besteed aan seizoen- en streekspecialiteiten. Zo vindt u van medio oktober tot eind januari een keur aan verrassende wildgerechten op de speciale wild-menukaart. Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij Restaurant De Woord ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.
Restaurant De Woord, Corleseweg 45, 7119 AA Winterswijk. Tel. 0543 – 513135, info@dewoord.nl  www.dewoord.nl