fbpx

De Scharrelhof ligt in het buitengebied van Winterswijk aan de grens met Duitsland

Het buitengebied hoort bij het nationaal landschap van Winterswijk. Een afwisselend coulisselandschap met vele zandwegen en bospaden. Kortom een gebied wat vraagt om ontdekt te worden, te paard, fiets of al wandelend.

De routes zijn gemakkelijk zelf te maken door een goed wandel-, fiets-, ruiter en men knooppunten systeem. Deze routes brengen je op de mooiste plekjes, geniet van de sfeervolle wijngaarden, theetuinen en rustpunten bij de boer.

Winterswijk, een bruisend dorp in de Achterhoek

Het bruisende centrum van Winterswijk is zeker een bezoek waard, er is een zeer divers winkelaanbod, de vele horecazaken bieden voor een ieder wat wils. Een bezoek aan de zaterdag markt maakt de beleving compleet.

Winterswijk gelegen in het Oosten van de Achterhoek is één van de vele dorpjes en stadjes die zo haar eigen charme heeft. Van middeleeuwse Havezaten tot het kleinste stadje Bredevoort, ook wel boekenstad genoemd.

Groene grensovergangen zijn speciaal bedoeld voor fietsers en wandelaars om een kijkje over de grens te nemen. Ervaar hier “Kaffe mit Kuchen” en u kunt er weer tegen aan.

Dagje cultuur snuiven in de Achterhoek

Combineer een verblijf bij de Scharrelhof eens met een dagje cultuursnuiven. In Winterswijk zelf vind je het Piet Mondriaan museum, of kijk eens miljoenen jaren terug in de Steengroeve. Verder vind je in de Achterhoek in iedere stadje of dorpje wel een bijzonder museum, van Brandweer tot treinen, van stenen tot speelgoed. Natuurlijk is er in het grensgebied ook veel geschiedenis te vinden in het verzetsmuseum. Houd u van kunst? Dan mag een bezoek aan het museum More in het kasteel Ruurlo niet ontbreken.

Combineer uw verblijf bij de Scharrelhof met een bezoek aan een evenement

Daarnaast worden er vele evenementen georganiseerd van de bekende Zwarte Cross tot de Farm en Countryfair in IJzerlo. Bloemencorso’s en de wel bekende “Slag om Grolle”.

Reserveer online

Ontdek Winterswijk

Puur genieten van vakantie in de Achterhoek